SVBT 2024

Bij het contacteren van spelers die wilden meedoen aan het SVBT-tornooi werd al snel duidelijk dat enkele van onze sportieve toptalenten niet konden meedoen. Daarom werden ook de iets jongere toppers in spe aangeschreven.
De ploeg bestond uit ikzelf, Léon en Pieter-Jan die ooit al hadden meegedaan aan SVBT. We werden vervolledigd door Stefan, die op sportief vlak 2 eerste borden voor zijn rekening nam. Verder kwam er extra jong geweld bij van 13 tot 15 jaar: Tuur, Lotus, Yumi en Killian. Meestal zijn we al best jong in vergelijking met andere teams, nu bleek dat nog iets meer het geval.

We dachten nog steeds dat ons sterkste punt het voetballen was, de loting van het paringsnummer was ons echter opnieuw ongunstig gezind. We kregen maar 3 voetbalmatchen.

De eerste ronde verliep wat dramatisch, we kregen 2 keer een 0-8 pandoering van Lommel-Kortrijk in het tafeltennis en badminton.
Opwijk werd onze volgende tegenstander, in het schaken waren er kansen, maar er werd iets teveel gemorst met de punten waardoor we verloren met 3-5. Dat was al snel vergeten na de 6-2 winst in het voetbal waarbij verschillende spelers goed tot scoren kwamen, wie het juist allemaal waren kon ik niet onthouden. Onze voetballers van dienst waren al onze spelers behalve ikzelf, ik hield het bij kijken/coachen aan de zijlijn.
Ronde 3 tegen Oostende was een herhaling van tafeltennis en badminton, Léon was de held van het tafeltennis als enige speler die de winst kon binnenhalen en meer wensen we niet te onthouden aan deze ronde.
In ronde 4 werd er geschaakt tegen Brugge, met 2 IM's in hun rangen en verder nog wel stevige schakers was dat een moeilijke klus. Killian wist wel onze eer te redden. We keken uit naar het voetbal, maar als we goed telden zagen we toch nog best veel sterk voetballend vermogen bij Brugge, meer dan bij ons. 0-4 werd een logische uitslag, jammer dat we tegen Brugge moesten voetballen, tegen andere ploegen hadden we mogelijks wel een match meer kunnen winnen.
In ronde 5 wisten Lotus en Yumi te winnen in het schaken tegen Zottegem, Yumi kon ook winnen in het tafeltennis. Als ploeg scoorden we helaas geen punten.
Ronde 6 bracht weer een voetbalmatch, Killian had al wat last van zijn teen. Maar nu wist Léon 2 keer te scoren als de keeper iets te hard alleen stond, de match werd met 2-1 gewonnen! In het badminton tegen Gent kon ikzelf de eerste individuele badmintonwinst van de dag noteren, dat was helaas meteen ook de laatste.
Oostkamp was onze tegenstander in ronde 7. In het schaken wisten we een straffe 3,5 te scoren, net niet genoeg voor een matchpunt maar wel een eerste winst voor Stefan en remise voor Pieter-Jan. In het tafeltennis scoorden we onze beste prestatie van de dag met 3-5, nog steeds niet genoeg, maar misschien omdat onze spelers nog fitter waren en het bij de tegenstand hier en daar wat op was.

Met opgeheven hoofd trokken we richting pizzeria om aan te sterken. Tevens werden er doorheen de dag plannen gesmeed om in de toekomst sterker voor de dag te kunnen komen door op voorhand iets meer te trainen voor bepaalde disciplines. We zien nog best wat groeipotentieel en hopen dat waar te kunnen maken in de toekomst.

Doordat we iets langer dan gewenst moesten wachten op onze pizza was voor de treingangers de inspanning nog niet ten einde. In stevige wandelpas wilden we de trein halen en dat lukte nipt, op de trein kon de pizza verder smaken.

Ook een grote dankjewel aan onze supporters, zij bleven in ons geloven en ons aanmoedigen!

Categorie

Algemeen