Colletornooi Wachtebeke

Op het ploegentornooi eind vorig schaakjaar te Landegem wisten we nog 5 ploegen te maken. Begin september was dat echter een moeilijkere klus. Met 6 spelers was het ook wat onhandig, maar ook verwoede pogingen om nog een 2e volledige ploeg te maken slaagden niet.
Dus de eerste en enige ploeg van LSV-Chesspirant op het Colle-tornooi te Wachtebeke bestond uit Parcival, mezelf, Yumi en Mattijs.

We begonnen alvast goed met een vlotte 3-1 winst tegen Chezzmates 1.
In de 2e ronde kwamen we op bord 1 terecht tegen Wachtebeke 1, de ploeg met het hoogste elogemiddelde. Yumi accepteerde een remisebod en Parcival wist zelfs te winnen!
Ronde 3 gaf ons al een heel erg gelijkwaardige tegenstander met Landegem 1 die een ploeggemiddelde hadden dat een luttele 3 elo lager was dan de onze. We wisten wel opnieuw 3-1 te winnen.
Daarna mochten we tegen KGSRL 3 ofte de fossielen zoals een van hen zichzelf noemde. Yumi was de eerste 3 rondes stevig aan het presteren, maar nu liep ze erg snel tegen een dubbele aanval aan. Zelf was ik bezig met een koningsaanval toen ik plots de touwen teruggaf aan mijn tegenstander, maar even pardoes als ik vanalles had gegeven kreeg ik het uiteindelijk nog terug. 2-2 en nog steeds goed bezig.
Daarna kregen we ploeg 4 KBSK tegen, de enige aanwezige ploeg van Brugge, ik vermoed echter dat dit het nummer van hun interclubploeg is. Yumi was de focus helaas kwijt, Mattijs speelde al de hele tijd goede partijen, maar de tegenstanders waren ook erg sterk. Er was nog geen punt gescoord maar ooit ging het wel komen. Ikzelf kwam niet verder dan remise en Parcival wist vlot te winnen. We verloren van een op papier zwakkere tegenstander met 1,5-2,5, maar op voorhand vond ik dit al een gevaarlijk duel.
Een eerste onverwacht verlies konden we in ronde 6 omzetten in een ploegwinst tegen het sterke Beveren. Mattijs kon zijn eerste punt binnenhalen, wat hem deugd deed. Ikzelf stond gewonnen maar mijn tegenstander was heel snel en ik bleef in tijdsnood haperen bij remise. Parcival manoeuvreerde in het zware stukkeneindspel naar winst!
In de laatste match speelden we nog mee om een prijsje in de top 2 van de reeks tegen Zottegem 1. Er moest dan wel liefst gewonnen worden. De match leek op een gelijkspel te gaan uitdraaien, wat ook geen prijs zou opgeleverd hebben, tot ik na een rare kronkel in mijn hoofd plots mijn pion voorsprong gewoon afgaf, hierdoor verloren we helaas de match.

Het eindklassement per ploeg, een 11e plaats, oogt wat minder dan de heldendaden die we verricht hebben vandaag.
Parcival mocht op de prijsuitreiking als eerste naar voor komen om een prijsje te ontvangen voor zijn ongeslagen 7/7 op het eerste bord!
Ikzelf was tevreden van mijn tornooi, behalve van de laatste match. Yumi had een goede eerste helft. Mattijs heeft een namiddagje ervaring opgedaan en weet dat hij best wel goed mee kan. De tijd op de klok tikt echter soms genadeloos verder.

Alle uitslagen

Categorie

Jeugd