Brugse Meesters

Gisteren ging ik zelf een kijkje nemen in Brugge, zo kon ik zien hoe onze schakers tot al deze mooie resultaten kwamen.
Vandaag stond de laatste ronde gepland en daarna werden de prijzen uitgereikt.

In de Open reeks hoopte ik dat Parcival nog ergens zou afsluiten met een winst, maar uiteindelijk werd het een 5e remise op rij om 5,5/9 te scoren.
Pieter-Jan haalde als -1800 en mits 2/2 de helft in de Open Reeks. Brugge en Geraardsbergen samen zijn goed voor 120 elopunten erbij achter zijn naam.
Maarin wist een sterke 4/9 te behalen. Voor Adriaan was de start niet ideaal, de partijen waren op zich wel oke, maar leverden geen punten op. Daarna kwamen die er wel tot 3,5/9. Lotus moest het tornooi wegens ziekte staken.

In de -1800 speelde Steven vandaag mee voor een hoge klassering in het eindklassement. In een zenuwslopend toreneindspel met een pionnetje meer lukte het net niet om te winnen. Nog steeds is 6,5/9 een puike score, goed voor een 6e plaats.
Jack wist een sterke 6/9 te scoren, inclusief een mat met paard en loper en bijhorend applaus in ronde 7. Hij mocht de prijs van beste -16 speler gaan ophalen voor deze inspanningen. Yumi scoorde ook 6 punten, maar we zouden ook 5,5/7 kunnen zeggen. Yumi werd namelijk ziek en moest 1 ronde forfait geven, voor de andere ronde kreeg ze een halfje, dit is dus ook een sterke prestatie.
Je zou nu kunnen denken dat de rest dan minder stevige prestaties leverde maar niets is minder waar. Senne had een plan om 3/9 te halen op zijn eerste tornooi met volwassenen, maar heeft zichzelf ruim overstegen door maar liefst 5/9 te scoren en 90 elo te winnen op 8 rondes! Hiermee won hij ook de -1500-prijs.
Ook voor Mattijs was dit een vuurdoop op een tornooi met volwassenen die hij met verve doorstond door vlot de helft te scoren.
Paul wist met 4/9 de 3e prijs bij de -1500 binnen te halen. Hij is nu helemaal opgewarmd voor zijn volgende tornooi.
Bernard koos voor de -1800 boven de seniorengroep. Zijn tegenstanders waren wel erg jong met 2 volwassenen, 1 twintiger en 6 echte jeugdspelers. Hij wist 3,5/9 te halen.
Eden haar tornooi startte pas goed en wel na de bye, ze wist 3/8 te halen.

Dit is nog helemaal niet het einde van de schaakzomer. Vanaf morgen kan je Wolf en Alexander volgen in het Brasschaat Open en ook daarna volgt er nog meer!

Categorie

Algemeen