Brugse Meesters

Afgelopen zaterdag zijn de Brugse Meesters van start gegaan.

In de open groep spelen Parcival, Maarin, Lotus, Pieter-Jan en Adriaan.
In de -1800 spelen Steven, Jack, Yumi, Bernard, Paul, Mattijs, Senne en Eden mee.
Op de wachtlijst vind je ook nog Pjotr, Uma, Wolf, Alexander, Timur, Diana en Maxim terug. Dit laatste helpt hen echter niets. Dit tornooi was begin juli al volzet, en ging pas van start op 10 augustus. Ik had dit zelf pas heel laat door dat er een limiet was en onze schakers schreven zich nog in midden juli, maar verder dan helemaal voorin de wachtlijst konden ze niet meer geraken. Het is dus belangrijk om tijdig in te schrijven voor tornooien!

Over naar het tornooi zelf. Voor Parcival is het zijn eerst zomertornooi, hopelijk kan hij bovenin blijven meedoen. Morgen kan je hem alvast live volgen. Maarin, Lotus, Pieter-Jan en Adriaan schommelen allemaal wat rond de grens van 1800. Ze kozen allen voor interessante partijen door deze groep te kiezen (sommigen hadden zelfs geen keuze). Maarin en Pieter-Jan haalden elk al 1,5/4. Lotus haalde al 2 remises. Voor Adriaan zouden er morgen punten mogen binnenkomen, idealiter zelfs dubbele punten, maar dat zien we dan wel..

Bij de -1800 zijn er ook live-borden, dit zijn er slechts 5, toch doen onze schakers hun uiterste best om hier te belanden. Vandaag kon je Steven, Yumi en Jack live volgen en ze wisten zelf allen te winnen! Ook morgen kan je hen dus live volgen. Steven en Yumi zijn helaas wel tegen elkaar gepaard. Naast deze waren er al nog enkele onderlinge matchen. Ploeggenoten uit de interclub, Steven en Bernard, moesten het in ronde 1 tegen elkaar opnemen. Net als Yumi en Paul die een verplaatsing naar Brugge maakten voor wat ze bij hun thuis zouden kunnen spelen. Ook Jack en Senne mochten het al tegen elkaar opnemen. Mattijs en Eden bleven tot nu toe nog gespaard van onderlinge matchen. Eden kreeg jammerlijk wel al een punt van bye.

Heel veel succes nog met de volgende 5 rondes! Morgen staan alweer 2 rondes op de planning, daarna is het er maar 1tje per dag meer maar stijgt de spanning in elke partij omdat de tegenstanders alsmaar gelijkwaardiger zijn.

Categorie

Algemeen